In 2011 is door ons het Adema/Schreurs-orgel uit 1957 gerestaureerd en gecompleteerd.
Sinds de bouw van het orgel door Hubert Schreurs was het orgel onvoltooid gebleven. Slechts in 1991 werd nog een Trompet 8' aan het Reciet toegevoegd. Voor het orgel zijn meerdere frontontwerpen gemaakt, die nooit tot uitvoer zijn gebracht. Slechts de onderkas werd gemaakt.
Het orgel is nu voorzien van een nieuw front gebaseerd van een van de vroegste frontontwerpen en de indeling van de frontladen van dit orgel. De bovenkast zal worden gecompleteerd in mahonie. Het Reciet is voorzien van een zwelkast met jaloezieën zowel aan de voorzijde in het orgel als aan de zijkant van de orgelkast. Gereserveerde registers (tongwerken en pedaalregisters) zijn bijgeplaatst. De (elektrische) speeltafel is geheel vernieuwd en voorzien van een digitale setzer.
Ingebruikname
Op zondag 2 oktober werd het orgel plechtig ingezegend tijdens een Eucharistieviering waarin Prof. Dr. E.J.J.M. Kimman, S.J. voorganger was.
Die middag werd een feestelijk orgelconcert gegeven met medewerking van Richard Egarr (orgel), Ensemble Frankendael, Jacco Calis (bariton) en Godfried Jansen (orgel). Het Groot Concert Koor onder leiding van Enrique Lopez Corton, op orgel begeleid door Erik-Jan Eradus, voerde Kodaly’s Laudes Organi uit. Ronald van Baekel, directeur van Adema’s Kerkorgelbouw, gaf een toelichting bij het orgel, waarna Erik-Jan Eradus met improvisatie de veelzijdigheid van het orgel demonstreerde.
Tijdens het concert was er ook speciale aandacht voor Elisabeth de Bruin, een Joodse parochiane, die in 1944 in Auschwitz is vermoord. Zij schonk een groot geldbedrag aan de parochie waarmee in 1957 het orgel kon worden gebouwd. Ter nagedachtenis aan haar werd de Kaddisj uitgevoerd. Haar familie onthulde die middag haar naam op een gedachtenisplaquette.