Boeken en cd's

Met enige regelmaat verschijnen er cd's van 'onze' orgels. Een aantal daarvan - soms uitgebracht op ons eigen label - is hier verkrijgbaar. Daarnaast is ook een aantal publicaties over door ons gerestaureerde instrumenten beschikbaar. En er is natuurlijk het rijk geïllustreerde Jubileumboek dat verscheen ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van onze orgelmakerij. Bestellen kan eenvoudig via deze webshop. Voor betaling krijgt u een factuur meegezonden.

CD Espérance

Jaap Zwart | Adema-orgel | St. Calixtuskerk Groenlo

Na bijna twintig jaar op de begane grond te hebben verkeerd, staat het Adema-orgel van de St. Calixtuskerk te Groenlo sinds oktober 2012 weer op de koorzolder. Het grote tweeklaviers, Frans-symfonische orgel werd door ons vanuit het transept verplaatst naar de westzijde van de kerk. Organist Jaap Zwart laat de rijke schakeringen van het orgel op de cd ‘Espérance’ horen in een origineel programma.

Programma: Toccata et Fuga in d BWV 565 (Bach), Aria BWV 1068 (Bach), Sonate für Orgel in g op. 29 (Renner), Benedictus (Rowley), Fantaisie en Ut majeur [version A] (Franck), Chaconne (Strategier), Choral-paraphrase sur la mélodie du Psaume 90 (Cellier), Improvisatie over ‘Zingt voor de Heer een nieuw gezang’ (Zwart)

€ 15.00

Bestellen

CD Adema-orgel St. Jozefkerk Hillegom

Ronald van Baekel, Wilfred Folmer, Wim Hazeu & Thom Jansen

Eind september 2009 werd de St. Jozefkerk in Hillegom, op steenworp afstand van ons atelier, gesloten voor de eredienst. De kerk bood sinds 1933 plaats aan een orgel gebouwd door Joseph Adema. Het orgel werd gebouwd met veel gereserveerde registers. In de loop der jaren werden de lege plaatsen ingevuld, vaak ook naar de smaak van de tijd. Zo ontstond een orgel van 22 stemmen verdeeld over Hoofdmanuaal, Reciet en Pedaal. Met de sluiting van de kerk en de uiteindelijke demontage van het orgel in zicht nam Adema’s Kerkorgelbouw spontaan het initiatief om de klanken van de laatste adem van het Adema-orgel vast te leggen voor het nageslacht. Op een achteloze maandag in de nazomer van 2009 togen vier Adema-medewerkers naar de St. Jozef om ‘voor de vuist weg’ en geheel zonder pretenties een programma in te spelen met muziek uit de (Franse) romantiek en improvisatie. Het resultaat werd in beperkte oplage uitgebracht, maar is nog steeds verkrijgbaar.

Programma: Improvisatie (Jansen), Allegro vivace uit Symphonie Nr. 5 (Widor), Adagio en Scherzo uit Sonate Nr. 5 (Guilmant), Andante sostenuto uit Symphonie Nr. 9 (Widor), Toccata (Gigout), Dance arabe (Tsjaikovsky), Troisième Choral (Franck), Improvisatie (Folmer), Berceuse (Vierne).

€ 12.50

Bestellen

CD Expressions

Hayo Boerema | Adema-orgel (2008) | Grote Kerk Scherpenzeel

Eind februari 2010 werd de nieuwe cd ‘ Expressions’ gepresenteerd. Hayo Boerema bespeelt op deze cd het door ons in 2008 opgeleverde, nieuwe orgel (34/II/P) van de Hervormde ‘Grote’ Kerk te Scherpenzeel. In ruim 77 minuten laat Hayo Boerema het orgel in een niet-alledaags programma met Franse en Frans-geïnspireerde muziek uit de 19e, 20e en 21e eeuw in al zijn facetten horen.

Programma: Marche de Fête, op. 36 (Büsser); Offertoire en La (Rousseau); Prélude funèbre (Ropartz); Feu de Gloire (Fumet); Lied (Litaize); Kyrie ‘Orbis factor’ (Langlais); Gloria ‘Orbis factor’ (Langlais); Gloire à Dieu, au plus haut des cieux (Langlais); Expressions Nos. 30, 17 & 25 (Hakim); Louange (Lemckert); Psalm 111 (Boerema); Improvisatie over drie Geneefse psalmmelodieën (Boerema)

€ 15.00

Bestellen

Jubileumboek: Adema - 150 jaar orgelbouw

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Adema’s Kerkorgelbouw in 2005 verscheen het jubileumboek ‘Adema. 150 jaar orgelbouw’ . In 108 rijk geïllustreerde pagina’s wordt de geschiedenis van de firma uitgebreid beschreven. Er is ruime aandacht voor het werk van de ‘Amsterdamse Adema’s’ en de orgelfronten van de firma. Het boek stond onder redactie van Lex Lases

€ 19.50

Bestellen

BROCHURE Rohlfing-orgel St. Vitus Blauwhuis

Orgels in de rooms-katholieke kerken te Blauwhuis. Uitgave ter gelegenheid van de restauratie van het Rohlfing-orgel in de St. Vituskerk te Blauwhuis. Geschreven door Ton van Eck en Victor Timmer. 36 pagina's, geniet.

€ 5.00

Bestellen

CD Resonare

Ronald van Baekel & Thom Jansen bespelen het Adema-orgel in de St. Jansbasiliek te Laren

In augustus 2002 werden de eerste opnamen gemaakt van het toen nog ‘vers’ door ons opgeleverde orgel van de St. Jansbasiliek in Laren.

Programma: Jan’s Lied (Anon. 18e eeuw); Sortie en mi majeur (Lefébure-Wély); Erbarm dich mein, o Herre Gott (Bach); Vier delen uit de Messe pour les convents (Couperin); Vieux noël (Franck); Prélude, fugue et variation (Franck); Noël: Joseph est bien Marié (Balbastre); Herzlich tut mich verlangen (Brahms), Agnus Dei (Martin); Noël X (d’Aquin); Uit Suite Gothique: Prière à Notre Dame & Toccata (Boëllmann).

€ 10.00

Bestellen