Zomerconcerten Steinmeyer-orgel Koepelkerk Bussum

Voor het eerst na lange tijd zal het vorig jaar overgeplaatste Steinmeyer-orgel in de Koepelkerk van Bussum weer klinken in een concertserie. De Stichting Vrienden Steinmeyer-orgel Koepelkerk Bussum organiseert op vier zomerse zondagavonden een vierdelige serie met internationale organisten als Zsuzsa Elekes en John Scott.

img0994k-1

Het Steinmeyer-orgel is afkomstig uit de in 1996 aan de eredienst onttrokken Clemenskerk aan de Bosdrift in Hilversum. Na herbestemming van het kerkgebouw kon voor het orgel onderdak worden gevonden in de H. Maria- of Koepelkerk in Bussum. Het orgel werd door ons eind 2011 gedemonteerd, in 2012 gerestaureerd en in Bussum geplaatst, waar het werd uitgebreid met een Bazuin 16’.

De concertserie vindt plaats op vier achtereenvolgende zondagen. Het eerste concert wordt op zondag 21 juli gegeven door de Hongaarse organisten Zsuzsa Elekes die het orgel in de Hilversumse situatie als een van de laatsten concertant bespeelde. Daarna volgen Daniël Rouwkema (dirigent-organist van de Koepelkerk) en John Scott (New York). Hayo Boerema, organist van de Laurenkerk in Rotterdam, geeft op 11 augustus het laatste concert in de serie.

De concerten beginnen om 20.00 uur. De toegang bedrag €7,50. Een passe-partout voor vier concerten kost € 22,50.
Kaartverkoop via www.orgelkoepelkerk.nl en voor aanvang van de concerten.


foto: www.orgelkoepelkerk.nl